Mød dem der bor i lejlighed

Henrik Laursen, Vejle

Henrik bor i lejlighed og lader blot én gang om ugen

Omtrent 10% af danskerne parkerer deres bil ved kantstenen. Mens stadig flere vænner sig til tanken om at den elektriske version bliver deres næste bil, så møder foreningen fortsat skepsis fra interesserede, der bor i etagebyggeri uden tilhørende p-plads.

null

Søren bor i lejlighed og lader i gaden

Omtrent 10% af danskerne parkerer deres bil ved kantsten. Mens stadig flere vænner sig til tanken om, at den elektriske version bliver deres næste bil, så møder foreningen fortsat skepsis fra interesserede, der bor i etagebyggeri uden tilhørende P-plads.

Peter Esmann Århus Tesla Model 3

Peter bor i etageejendom og lader på jobbet

Omtrent 10% af danskerne parkerer deres bil ved kantstenen. Mens stadig flere vænner sig til tanken om at den elektriske version bliver deres næste bil, så møder foreningen fortsat skepsis fra interesserede, der bor i etagebyggeri uden tilhørende p-plads.

… Og dem der pendler langt

Marius K. Iversen foran Harley-Davidson skilt

Marius – om en travl forretningsmand og hans elbil

Medlemsinterview: Marius Klixbüll Iversen har en lang karriere som chef i bilbranchen bag sig. Et miljø med støj, røg og møg har været dagligdag for ham i en halv menneskealder.

null

Fra elbilhader til elbilfreak

Bo Benjamin Rocky Frandsen har altid været vild med biler. Men ikke med elbiler. Faktisk siger han om sig selv, at han har været elbilhader.

Her er en ny inspirerende historie på vej ...

… Og dem der har været i udlandet

null

Elbiltur til Dolomitterne sommer 2019

En lille beretning om en skøn og vellykket sommertur til Dolomitterne i en 36 kWh e-Golf – langsomt og ad mindre veje

null

Ole tog med familien til Sydfrankrig i deres første elbil

Rejseberetning: Den 13. maj 2019 købte medlem Ole Worregård sin første elbil. En spritny KIA e-Soul årgang 2020. På det tidspunkt var sommerferien allerede planlagt: En tur til Sydfrankrig i 10 dage, 14 dage alt i alt med transport og ca. 4.500 kilometers kørsel.

New Zealand Wellington Mette Hoe

Elbilen i New Zealand

Hvor modne er forholdene for elbiler på New Zealand? Hvad koster det at købe og køre en elbil der? Hvor mange elbiler er der i landet? Kan man som turist leje en elbil? Og hvor nem adgang har forbrugeren til offentlig opladning?

null

Ferietur til Østrig i elbil - 2018

Vi er en familie på fire – mor, far og to piger på 12 og 16 år, som i slutningen af 2017 købte vores første elbil, Hyundai Ioniq. Alle familiemedlemmer blev hurtigt meget glade for elbilen, og vi besluttede os for at køre på 14 dages sommerferie til Østrig i den.

null

En smuttur til Holland - 600 km hver vej

Rejseberetning: For 20 år siden var jeg og mine to fætre på bilferie med telt til det vestlige Holland. Min fætters lille Nissan Micra blev pakket og så gik turen dernedaf med pas i den ene hånd og det gule Shell benzinkort i den anden. Det er nøjagtigt 20 år siden vores sidste besøg.

null

Min LEAF-Odyssé, på langtur i Nissans 40 kWh familiebil

Som relativ ny elbilist ville jeg udfordre min egen tålmodighed og ikke mindst mine evner som elbilist. Jeg købte i foråret 2018 den seneste udgave af LEAF, den med 40 kWh batteri og en reel rækkevidde på omtrent 250 km.

blaue E-Plakette til brug for kørsel i Tyskland

Med elbil til Tyskland

Tyskland er efterhånden godt udbygget med mange ladestandere og flere ladeoperatører. Når man taler tysk er f.eks. goingelectric.de et godt sted at opsøge med information til elbilisternes hverdag: kort over ladestandere, ruteberegner, ladeudbydere, biler, forum mm.

Her er en ny inspirerende historie på vej ...

Her er en ny inspirerende historie på vej ...

… Og dem der måtte opgive indtil videre

null

Claus måtte opgive elbil, da han flyttede i lejlighed

Da Claus Egemose flyttede fra hus til lejlighed i Aarhus, blev det en daglig kamp for at finde en ledig ladeplads. Det blev ganske simpelt for træls. Læs beretningen fra en tidligere glad elbilist.

Ny historie på vej...

Ny historie på vej...

… Og alle de andre

null

Red ægteskabet - køb endnu en elbil!

Medlemsberetning: Dette er historien om, hvordan det hændte, at en helt almindelig familie fra et helt almindeligt villakvarter i Silkeborg skiftede deres benzin- og dieselbiler ud med to elbiler på under et år.

null

Hvordan det gik til, at der havnede to elbiler i vores indkørsel

”På et tidspunkt i fremtiden kommer jeg til at eje en elbil.” Sådan tænkte jeg for efterhånden mange år siden. Elbilens miljømæssige fordele stod lysende klart for mig, og da jeg ejer husstandens sekundære bil og kører næsten udelukkende korte distancer, så var rækkeviddeproblematikken ikke relevant.

null

Elbil? Aldrig i livet!

Medlemsberetning: Dette er historien om, hvordan jeg i løbet af meget kort tid ændrede holdning fra “Elbil? aldrig i livet!” til “Kommer aldrig nogensinde til at køre i andet end elbil”.

null

“Jeg er fuldstændig vild med tanken om at ha’ en forureningsfri bil”

Medlemsberetning: Alle taler om klimaet og hvordan vi kan leve mere miljøvenligt. Men hvad kan vi gøre ved det? Rundt omkring i Brabrand bor der mennesker, som aktivt forsøger at gøre en forskel.

Jens Ottosen, Daugård

Jens er en af kommunens få elbilister: Min kone syntes, det var noget fis

Horsens Folkebad: I 2015 skiftede Jens Ottosen sine to benzinbiler ud med elbiler. Han oplever ofte, at folk er skeptiske over for elbilers rækkevidde, men det er ikke noget problem for ham.

Ny historie på vej...

Hvilke elbiler findes der?

Se listen over elbiler på det danske marked.

Oversigt over elbiler – liste

Bliver min rejsetid forlænget med en elbil?

Se skemaet og find ud af om du kan nå din destination uden at lade.

 

Hvilken elbil passer til mig?

Tal dine muligheder igennem med en af Elbilforeningens frivillige elbilambassadører.

Anna lader sin e-Golf